A Veszprémi Főegyházmegye országos internetes hittanversenyt hirdetett általános iskola 5-6. és 7-8. osztályos hittanosok számára és lap-book készítő versenyt pedig 3-4. osztályosoknak.

„Bódi Magda életét köszönöm Istennek… Ma valóban kellenek ilyen eszmények. Áldását küldi Mindszenty József.” mottóval.

Az internetes versenyen a 7-8.osztályos kategóriában Kádár Kornélia Boglárka 3. helyezett lett (Pápai Református Gimn.) és a lap-book készítő versenyben pedig 1. helyezett lett a 3-4.osztályos Földing Kristóf és Nagy Luca (Gyurátz Ferenc Ált. Isk.). Mindhárman a Szent Anna Plébánia hittanosai.

Litér Bódi Magdi zarándoklat- 2024.április 13.-án részt vettünk ezen a szép zarándoklaton. Először Kovács Gergely történész beszélt Bódi Mária Magdolna életéről, aztán szabadtéri szentmise és ebéd volt, s a végén gyalogosan kimentünk a temetőbe, ahol Magdi sírjánál imádkoztunk.

 

A mi plébániánkon május 15-én 21 gyermek volt elsőáldozó és egy héttel később 22-én pedig 36 fiatal járult a bérmálás szentségéhez.

„Őseink hite a jövőnk reménye”- HITTANTÁBOR 2022. JÚLIUS 4-8.

 

ezzel a mottóval rendeztük meg a plébániánk hittanosainak a már hagyományos hittantábort 40 fővel a Szent József kápolnában.


A tábor alaptémája az őseink hitéhez kapcsolódva Szent István, Szent Imre és Boldog Gizella élete és mindannyiunk számára példát adó hite volt. A hét folyamán már hagyományosan egy napot gyalogos kirándulással töltünk, amikor valami pápai katolikus templomot, emlékhelyet keresünk fel. Idén a Kálvária dombra látogattunk, ahol Dr. Mail József atya lelkesen kalauzolta a gyerekcsapatot. A Kálvária meglátogatása után a Várkert új játszóterét fedeztük fel. A többi napot a szokásos menetrendben a Szent József kápolna-és közösségi házban töltöttük: reggel közös imával, elméleti és kézműves foglalkozással, daltanulással, majd ebéd után a szabadban, a templomkertben sok-sok játékkal.


Az egyik nap délután vendégünk volt Máté atya a Nagytemplomból, aki elhozta a festményeit megmutatni a gyerekeknek. Majd megtanította őket néhány rajzeszköz használatára pl. színes kréták, elektromos gravírozó.


Az utolsó délelőttön mindig szentmisén veszünk részt, amelyet Salgó Ferenc atya mutat be a káplánunk Zoltán atya segédletével. Erre a misére egész héten készültünk énekekkel és ministránspróbával.


A táborban voltak középiskolás segítők is, akik a közösségi szolgálatukat végezték nálunk. A táborunk megvalósítását pályázati pénzzel támogatta Magyarország Kormánya is.

 

 


A 2022-es Hittantábor megvalósult a Behlen Gábor Alapítvány támogatásával.                

 

Nagyböjt - letölthető (PDF)

 

1879 magyar katolikus katekizmus 

Magyar katolikus katekizmus - letölthető pdf